Internet

Reakcije stižu na WhatsApp

Reakcije stižu na WhatsApp
Foto: Anton/Pexels | Reakcije stižu na WhatsApp
N.N.

Funkcija, koju već imaju Facebook i Instagram, uskoro stiže i na WhatsApp.

Jedna od većih funkcija, koje je Facebook implementirao prije nekoliko godina, jeste mogućnost da korisnici ostavljaju reakcije na objavljeni sadržaj.

To je značilo da, umjesto da se objava samo lajkuje, korisnici su mogli da ostavljaju reakcije u obliku emotikona. Ideja je bila da se omogući da korisnik izrazi kako se osjeća, bez potrebe da to otkuca.

Takođe, ovo je omogućilo da se načini manje neprijatnim situacija kada se objavi nešto što ne želite da lajkujete.

Sada se Meta sprema da ovu funkciju sa Facebooka prebaci i na WhatsApp. WhatsApp beta otkriva da kompanija planira da doda mogućnost da korisnici ostavljaju reakcije na poruke.

Korisnici će, umjesto da odgovaraju na poruku sa "OK" ili "LOL", moći da reaguju isto kao što to čine na Facebook objavi.

Drugi Meta servisi već imaju ovu opciju, a to uključuje Facebook Messenger i Instagram, tako da ne predstavlja iznenađenje što funkcija stiže i na WhatsApp.

Za sada nema konkretnog datuma kada bi korisnici mogli da očekuju opciju ostavljanja reakcija u okviru WhatsApp objava, ali funkcija je trenutno u fazi beta testiranja i sigurno se očekuje uskoro.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije