Internet

Rusija deblokirala Twitter, ali ostaje usporenje na mobilnim uređajima

Rusija deblokirala Twitter, ali ostaje usporenje na mobilnim uređajima
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Rusija deblokirala rad Twittera, ali ostaje usporenje na mobilnim uređajima
Srna

Ruske vlasti donijele su danas odluku da deblokiraju Twitter nakon što je ta društvena mreža uklonila 90 odsto ilegalnog sadržaja, saopšteno je iz ruske Službe za nadzor komunikacija, informacione tehnologije i masovnih medija.

Služba je donijela odluku da se prekine sa usporavanjem protoka Twittera, ali će na snazi ostati usporenje za mobilne uređaje.

"Provjerom je utvrđeno da su administratori Twittera uklonili 91 odsto zabranjenih informacija. Trenutno, nije obrisano još 563 objava sa dječijom pornografijom, narkoticima i sadržajem u vezi sa samoubistvom, pozivima maloljetnicima da učestvuju na neodobrenim javnim skupovima i ekstremistički, te drugi sporni sadržaji", ističe se u saopštenju.

Služba je donijela odluku da ne blokira platformu, ukloni zabrane pristupa na kućnim računarima, dok će usporenje protoka društvene mreže ostati na mobilnim uređajima.

Ruska Služba za nadzor komunikacija, informacione tehnologije i masovnih medija objavila je 10. marta da je krenula sa usporavanjem brzine Twittera u Rusiji jer nisu uklonili sadržaj zabranjen u Ruskoj Federaciji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije