Internet

Snapchat ukida filter koji se krivi za niz saobraćajnih nesreća

Snapchat ukida filter koji se krivi za niz saobraćajnih nesreća
Foto: Ilustracija | Snapchat ukida filter koji se krivi za niz saobraćajnih nesreća
N.N.

Predstavljen je još 2013. godine, a od tada je kritikovan kao dodatni motivator prebrze vožnje kod korisnika.

Radi se o tzv. "speed filteru", koji u trenutku snimanja fotografije ispisuje brzinu korisnika aplikacije. To je dodatak koji je najčešće bio na meti kritike kao jedan od uzroka povećanog broja saobraćajnih nesreća.

Snap, kompanija koja je napravila aplikaciju, objavila je kako ukida taj filter zbog pada popularnosti. Saopšteno je kako se taj dodatak slabo koristio, pa ga zbog toga ukidaju iz ponude.

Ovaj filter su mnogi povezivali sa saobraćajnim nesrećama te su javno tražili njegovo ukidanje. Kritičari pozdravljaju ukidanje filtera, ali upozoravaju na događaje iz prošlosti.

"Iako će ova odluka bez sumnje doprinijeti sigurnosti učesnika u saobraćaju u budućnosti, to ne opravdava Snapchat koji je stvorio i distribuirao taj filter u prošlosti", naglašava Michael Neff, advokat koji predstavlja porodice korisnika koji su stradali u nesrećama koje su dovođene u vezu sa aplikacijom, prenosi b92.

"Veselimo se danu kad ćemo na sudu izvojevati pravdu za sve koji su pretrpjeli nepotreban gubitak", nastavio je advokat.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije