Internet

Spotify dobija besplatne audio knjige

Spotify dobija besplatne audio knjige
Foto: Pixabay | Spotify dobija besplatne audio knjige

Čini se da Spotify istražuje nove puteve za proširenje svojeg sadržaja putem pilot programa koji pretplatnicima omogućuje pristup besplatnim audio knjigama.

Kako izvještava The Wall Street Journal, ova platforma za streaming glazbe trenutno sarađuje sa nekim od najvećih izdavača u SAD-u te dovršava detalje ovog pothvata. Prema izvještaju, korisnici će imati priliku slušati maksimalno 20 sati sadržaja mjesečno bez dodatnih troškova. Iako početna ponuda audio knjiga nije potvrđena jer je još u procesu utvrđivanja, očekuje se da će obuhvatiti širok raspon naslova.

Spotify se prvotno upustio u svijet audioknjiga još krajem prošle godine, omogućivši korisnicima pristup biblioteci koja sadrži više od 300.000 naslova, uključujući djela mnogih priznatih autora. Od tada se ova zbirka proširila i sada obuhvata više od 350.000 naslova.

Trenutno su audioknjige od Spotifyja dostupne na temelju "plaćanja po preuzimanju", što zahtijeva kupovinu svakog naslova posebno. Ako ova pilot inicijativa generiše značajan interes, audioknjige bi se potencijalno mogle razviti u istaknutu ponudu unutar Spotify platforme.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije