Internet

Pratite nas na Google news

Šta ne smijemo pretraživati na internetu

Šta ne smijemo pretraživati na internetu
Foto: N.N. | Šta ne smijemo pretraživati na internetu
Fena

Većina nas je navikla "guglati" odgovore na različita pitanja - od recepata do ljekarskih savjeta i online bankinga. Gadgets Now otkriva da nikada ne bismo trebali tražiti na Google-u upravo te stranice.

Mnoštvo ljudi zaboravlja da je Google tek online platforma gdje pronalazimo stranice koje nude informaciju po koju smo došli. Google nema svoj vlastiti sadržaj pa ono što tražimo ne mora nužno dati tačan odgovor ili informaciju, prenose mediji.

Na Googleu postoji mnoštvo lažnih stranica za online bankarstvo. Savjet je da ne "guglate" mrežne stranice vaše banke za online bankarstvo, ako ne znate njihovu tačnu adresu. 

Uvijek upišite službeni URL portala da pristupite stranici i da ostanete bezbjedni, a razlog tome je mogućnost krađe lozinke i privatnih podataka na stranici koja izgleda baš kao stranica vaše banke.

Takođe, jedna od najpopularnijih online prevara je objavljivanje lažnih stranica kompanija te kontakt brojeva korisničke službe.

Google definitivno nije pravo mjesto ni za traženje odgovarajućih lijekova. Gadgets savjetuje da se ipak obratimo pravom doktoru i ne oslanjati se na informacije s Googlea o potencijalnim bolestima.

Takođe, vrlo je opasno kupovati lijekove na osnovu informacija koje ste sami pronašli na internetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije