Internet

Šta se dešava s Twitterom posljednjih dana?

Šta se dešava s Twitterom posljednjih dana?
Foto: Tanjug | Šta se dešava s Twitterom posljednjih dana?

Drastične mjere štednje uvedene nakon preuzimanja počinju da uzimaju danak: novi problemi na Twitteru gomilaju se iz dana u dan, prestaju da rade godinama aktivne funkcije...

Otkako ga je Ilon Mask kupio, Twitter se suočava s brojnim problemima. Otpustili su ogroman broj zaposlenih, prihodi od oglasa značajno su pali, a platforma je prepuna bagova i drugih grešaka na koje se korisnici sve češće žale, pišu mediji.

Evo pregleda najvažnijih problema s kojima su se korisnici Twittera susreli u posljednjih nekoliko dana.

Krenućemo s verovatno najvećim problemom: nasumični tvitovi se prikazuju kao obrisani ili nedostupni, iako do brisanja nije došlo.

Ovo nisu poruke koje se obično prikazuju na tvitovima koje su moderatori Twittera namjerno uklonili zbog stvarnih ili navodnih kršenja pravila, već je riječ o bagu koji proizvoljno briše tvitove kako mu se svidi.

U pojedinim slučajevima obrisani tvitovi su se ponovno pojavili nakon promjene lokacije korisnika. Još od februara Twitter ima problema s povećanom latencijom, vremenom koje protekne od trenutka kad, na primer, dođe do osvježavanja vremenske trake (timeline) i pojavljivanja novih tvitova.

To je gotovo sigurno posljedica mjera smanjenja troškova koje je Ilon Mask uveo nakon preuzimanja Twittera.

Dio korisnika je prijavio kako se zbog tog kašnjenja statistike interakcija – poput lajkova i retvitova – stalno mijenjaju u nekoliko sekundi, uključujući prikaz kao da ih uopšte nije bilo, piše Mashable.

Više je platformi s kojima integracija Twittera ne funkcionše kako bi trebalo. Među njima prednjači Slack, u kojoj nisu sasvim sigurni da li ih je Twitter u stvari namjerno isključio.

Ali, "preview" Twittera se više ne prikazuje ni u iMessageu, kao ni u WhatsAppu. Do sada bi se pri dijeljenju tvita u te dvije aplikacije preview pojavio direktno u poruci. U proteklih nedjelju dana to nije bio slučaj. Umjesto toga bude prikazana tek običan link s tekstom Twitter.

Nedostaju oznake za fotografije

Funkcija označavanja fotografija, uvedena još 2014. godine, takođe je nestala, prema svemu sudeći. Mogućnost označavanja korisnika na fotografiji i dalje postoji prilikom kreiranja tvita, što upućuje na zaključak da uklanjanje nije bilo namjerno.

Neželjena pošta u vezi sa oglašavanjem

Twitter je slao e-poštu pojedinim korisnicima kako bi ih obavijestio da njihov korisnički nalog ne ispunjava uslove za učestvovanje u oglasima na Twitteru.

Problem je u tome što se ti korisnici uopštee nisu ni prijavili da im se prikazuju oglasi na Twitteru.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije