Internet

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps
Foto: N.N. | Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

​Google je u posljednjih nekoliko nedjelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

Kada je proširena stvarnost u pitanju korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmjere u određenom pravcu i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću.

Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom, te iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju. Kompanija planira da i ubuduće nastavi sa novim funkcijama, te u tom kontekstu na pametne telefone stižu opcije koje su do sada bile dostupne samo na desktop računarima.

Jedna od njih je i Street View, koja korisnicima omogućava da vizualizuju predele u koje putuju prvi put. Prelaženje sa Street View na regularnu mapu je prilično brzo, što ne mobilnim uređajima ranije nije bilo moguće. Istina je da postoji odvojena Street View aplikacija, ali je svakako zgodnije da se sve funkcije nalaze u okviru jedne aplikacije.

Street View opcija je trenutno dostupna samo za Android, a očekuje se da stigne i do iPhone uređaja, te do korisnika donese desktop iskustvo koje omogućava detaljnije istraživanje prostora za koji je korisnik zainteresovan.

(BGR)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije