Internet

Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu

Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu
Foto: Instagram | Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu

Glumica Aleksis Bledel najopasnija je osoba na internetu, prema istraživanju kompanije za online bezbjednost "McAfee".

Glumica poznata po simpatičnim ulogama Rori Gilmor u "Gilmoricama" te Lene u filmu "Čarobne hlače" ove godine na internetu nije se pokazala tako bezopasnom jer se njeno ime pronašlo na stranicama zaraženim virusima više nego ime bilo koje druge selebriti osobe.

Na drugom mjestu našao se voditelj Džejms Korden, zatim glumice Sofi Tarner i Ana Kendrik te Lupita Niongo, voditelj Džimi Felon, Džeki Čen, reperi Lil Vejn i Niki Minaž te glumica Tesa Tompson na desetom mjestu.

Ovo istraživanje upozorava na opasnosti klikanja na sumnjive linkove i posjećivanja sumnjivih stranica. Zlonamjerni ljudi često povezuju poznata imena s virusima i malverima kako bi natjerali obožavaoce da kliknu i nasjednu na prevaru.

Stručnjaci kažu da se Bledel ove godine našla na vrhu liste vjerovatno zbog njene uloge u popularnoj seriji "The Handmaid's Tale".

Bledel je tako uzela mjesto Rubi Rouz koja je prošle godine predvodila listu, a zanimljivo je da su ove godine rijaliti zvijezde poprilično sigurne pa se tako na primjer Kortni Kardašijan našla tek na 222. mjestu iako je prošle godine bila među top 10, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije