Internet

TikTok finansira kreatore sadržaja

TikTok finansira kreatore sadržaja
Foto: Pixabay | TikTok finansira kreatore sadržaja
N.N.

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža trenutno, TikTok, odlučila je da otvori fond u vrijednosti od 200 miliona evra, koji treba da zadrži najbolje korisnike i privuče nove, što predstavlja veliku prekretnicu za ovu brzo rastuću kompaniju.

TikTok planira da u novom programu pomogne i podrži ambiciozne kreativce koji traže mogućnosti za podsticanje prihoda za život putem svog inovativnog sadržaja. Kompanija koja stoji iza TikToka će početi da distribuira novac kasnije tokom ove godine, i da je ovo jedan od načina na koji njihovi korisnici mogu zaraditi novac na aplikaciji. Ranije su korisnici mogli da unovčavaju samo žive snimke ili reklamiranje tuđih brendova.

Korisnici koji žele da prihoduju od TikToka moraju biti stariji od 18 godina, da žive u Sjedinjenim Američkim Državama i dosljedno objavljuju originalne video snimke koji su u skladu sa TikTok smjernicama. Prijave za ulazak u program počinju narednog mjeseca, ali nije jasno koliko će korisnika TikToka prihvatiti i koliko će novca dobijati. Ova društvena mreža se trenutno suočava sa višestrukim napadima, uključujući i moguću zabranu u Sjedinjenim Državama zbog kineskog vlasništva nad kompanijom, jer to predstavlja potencijalni bezbjednosni rizik. Ove nedjelje su najavili da planiraju otvaranje 10,000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama u naredne tri godine. Očigledno je da TikTok želi da se pozicionira visoko pored Facebooka, Instagrama i drugih popularnih mreža.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije