Internet

TikTok planira veliki proboj u novu sferu

TikTok planira veliki proboj u novu sferu
Foto: nikuga/Pixabay | TikTok planira veliki proboj u novu sferu
N.N.

Pojavili su se izvještaji da TikTok testira igre, u okviru svoje aplikacije u Vijetnamu, a u pitanju je uvertira pred veliki proboj u gejming sferu.

Predstavnik kompanije je, za Rojters, potvrdio testiranje HTML5 mini igara. "Uvijek tražimo načine da ojačamo našu platformu i redovno testiramo funkcije i integracije koje su od vrijednosti za našu zajednicu".

Izvori, koji su upoznati sa ovim planovima TikToka, ukazuju na to da su u planu igre koje će imati reklame, a biće dostupne iz biblioteke kompanije ByteDance. Navodi se da bi ova opcija mogla da pojača količinu vremena koju korisnici provode u TikTok aplikaciji.

TikTok je prošle godine objavio partnerstvo sa kompanijim Zynga (poznatoj po igri FarmVille), na kreiranju Disco Loco 3D igre.

U pitanju je HTML5 neprekidni "runner" koji bi mogao da radi u okviru aplikacije. Sada izvještaji sugerišu da je to samo početak TikTokovih gejming ambicija.

Pored toga, TikTok testira i softver za striming igara, sa svojom Live Studio opcijom za PC. Takođe je određenim kreatorima omogućeno da dodaju više interaktivnosti, preko mini aplikacija u video klipovima, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije