Internet

TikTok prati najpopularnije pjesme na Bilbord top 50 listi

TikTok prati najpopularnije pjesme na Bilbord top 50 listi
Foto: Pixnio | TikTok prati najpopularnije pjesme na Bilbord top 50 listi

TikTok je u partnerstvu sa Bilbordom kako bi pokrenuo top 50 top lista koji prati najpopularnije pjesme na platformi. Na vrhu liste trenutno je Sexyy Red sa "SkeeYee", a zatim slijedi numera Doja Cat’s “Paint the Town Red" i od Tejlor Svift "August" zauzima treće mjesto.

TikTok i Bilbord će mjeriti najpopularnije pjesme na platformi uzimajući u obzir broj video snimaka napravljenih sa numerom, njihove preglede i količinu angažovanja korisnika. Tabela će pratiti samo popularne TikTok pjesme u SAD i osvežavaće se svakog četvrtka ujutro, označavajući prvu "zvaničnu" listu koja prati pjesme na platformi.

Možete pogledati novi top 50 grafikon tako što ćete otvoriti TikTok aplikaciju i pritisnuti okruglu ikonu u donjem uglu ekrana. Odatle pritisnite dugme Muzičke liste u gornjem desnom uglu i vidjećete listu najpopularnijih pjesama.

Takođe možete da pogledate top 50 grafikona sa Bilbordove veb stranice.

TikTok je imao ogroman uticaj na muzičku industriju, sa viralnim video snimcima koji su pjesme gurali na vrh muzičkih lista. U 2021. godini, TikTok je izvjestio da se preko 175 pjesama koje su bile u trendu u aplikaciji pojavilo na Bilbord Hot 100, dok su neke starije pjesme poput Kate Bush "Running Up That Hill (A Deal With God)" dospjele na Hot 100 nakon što su postale viralne, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije