Internet

Pratite nas na Google news

TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje

TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje
Foto: Pixabay | TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za njihove video sadržaje
N.N.

TikTok je predstavio prve kreatore kojima će plaćati video sadržaje koje objavljuju na popularnoj video aplikaciji. Za naplatu sadržaja TikTok je postavio i određene uslove.

Ukupno će biti isplaćeno 19 kreatora, a među kojima su Dejvid Dobrik, Bretanja Tomlinson, Čejen Jaz Vajz, Džastis Aleksander, Majkl Le, Marisa Ren i Ros Smit.

Iako su mnogi korisnici TikToka već odranije bili popularni na nekoj od društvenih platformi, uključujući Dobrika i Smita koji su popularni YouTuberi, ipak je veliki broj TikTokera koji su postali popularni samo zahvaljujući sadržaju na ovoj aplikaciji.

Na primjer, Dr Fayez (@lifeofadoctor), ljekar hitne medicine, od početka pokretanja TikToka 2019. godine prikupio je više od 500.000 pratilaca i poznat je po "razbijanju uobičajenih zabluda o zdravstvenoj zaštiti i medicini". On svojim pratiteljima prikazuje svakodnevni život ljekara.

@lifeofadoctor

POV: when you finally get off work ##doctor

♬ original sound - xbeauuuuu

Met Gresia (@mattgresia) je poduzetnik koji koristi TikTok za podučavanje poslovnih vještina više od 13 miliona pretplatnika.

Kako javlja Verge, a prenosi Klix.ba, TikTok kroz fond od 200 miliona dolara želi podstaći ambiciozne kreativce koji tragaju za mogućnostima ostvarivanja prihoda za život. Nije jasno koliko često će kreatorima isplaćivati novac, kao ni koliko će iznositi svaka isplata.

Da bi kreativci mogli biti dio ovog fonda, moraju biti punoljetni, imati 10.000 pratioca, kao i prikupljenih najmanje 10.000 pregleda u posljednjih 30 dana, te objavljivati originalni sadržaj koji ne krši smjernice kompanije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije