Internet

TikTok šokiran Trampovom naredbom, ide na sud

TikTok šokiran Trampovom naredbom, ide na sud
Foto: Ilustracija | TikTok šokiran Trampovom naredbom, ide na sud

Kompanija TikTok je saopštila danas da je šokirana izvršnom naredbom predsjednika SAD Donalda Trampa o zabrani ove aplikacije za dijeljenje video zapisa u zemlji, i najavila da će se obratiti sudovima u SAD kako bi obezbijedila fer tretman na američkom tržištu.

"Upotrebićemo sve raspoložive pravne lijekove kako bismo obezbijedili da se ne pogazi vladavina prava i da se prema našoj kompaniji i korisnicima postupa pošteno - ako to ne čini administracija, onda bar američki sudovi", naveo je TikTok na svojoj veb stranici, prenosi Rojters.

Tamp je sinoć izdao izvršne naredbe o zabrani transakcija s kineskim kompanijama BajtDens, vlasnikom aplikacije TikTok za dijeljenje video zapisa, i Tencentom, koji posjeduje aplikaciju za razmenu poruka ViČet. Naredbe stupaju na snagu za 45 dana.

 Iz Tencenta su, prema britanskom Gardijanu, saopštili da analiziraju izvršnu naredbu kako bi u potpunosti sagledali šta ona znači.

U međuvremenu, oglasilo se i kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručivši da se odlučno protivi izvršnoj naredbi predsjednika Trampa.

Kina će braniti legitimna prava i interese kineskih kompanija, rekao je Vang Venbin, portparol Ministarstva spoljnih poslova na konferenciji za novinare.

Povezana vijest: 

Senat poslušao Trampa: Jednoglasno glasali za zabranu TikTok-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije