Internet

Top besplatne aplikacije za iPhone

Top besplatne aplikacije za iPhone
Top besplatne aplikacije za iPhone

I na našim prostorima iPhone postaje sve popularniji, a sve veći broj besplatnih aplikacija koje se mogu pronaći čini ga još interesantnijim kupcima. Mi smo za vas izdvojili nekoliko besplatnih aplikacija koje, su po ocjenama korisnika, proglašene za najpopularnije.

Facebook za iPhone

Najpopularnije odredište kada je riječ o socijalnom umrežavanju je Facebook. Stoga vjerujemo da će ova aplikacija biti jedna od najzanimljivijih novopečenim vlasnicima iPhonea kod nas. Aplikaciju su napravili programeri Facebooka, pa je savršeno prilagođena njegovom ekranu i mogućnostima, a radi se o jednoj od najpopularnijih aplikacija za iPhone. Navodno je koristi milion ljudi.

New York Times

Ovisnici o informacijama i novostima pronaći će dobar izvor upravo u ovoj aplikaciji. New York Times vrlo je cijenjen list, pa vjerodostojnost isporučenih materijala na iPhone nije u pitanju. Mogu se dobijati vijesti iz raznoraznih kategorija koje korisnik može razvrstati po svojim željama, a čitanje vijesti moguće je i kada nema pristupa Internetu.

Unicon

Podijeljeni smo u dva svijeta po sistemu mjera, a njihova važnost je, globalno gledano, otprilike jednaka, pa je pretvaranje nužno. Teško bi bilo držati u glavi sve formule za pretvaranje, a zašto bismo ih i držali kad u džepu nosimo mali računar. Unicon pretvara 70 različitih mjera u standarde koji vam trebaju.

Wordpress

Wordpress je vrlo popularan softver za održavanje bloga, a kako je tajna dobrog bloga u redovnom osvježavanju, spoj Wordpressa i iPhonea kao mobilne platforme je logična. Verzija za iPhone omogućava pisanje postova, upload fotografija i editovanje postojećih postova.

Weatherbug

Odgovore na pitanja šta obući i obuti sutra ujutro i hoće li ovaj vikend biti dovoljno lijepo vrijeme za izlet, ponudiće Weatherbug, online prognoza vremena. Podacima koje će ponuditi ova aplikacije neće se razočarati ni korisnici kojima je vremenska prognoza hobi, nude se satelitski snimci, prognostičke karte, a za neke lokacije čak i snimci video-kamera.

eReader

Displej iPhonea dovoljno je velik da se s njega može sasvim lako čitati tekst, pa zašto ga onda ne iskoristiti za čitanje e-knjiga. S eReaderom iPhone postaje upravo to, čitač elektronskih knjiga. Online trgovine ereader.com i fictionwise.com nude na prodaju knjige za ovu aplikaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije