Internet

Pratite nas na Google news

Top pet zamjena za YouTube

Top pet zamjena za YouTube
Foto: Ilustracija | Top pet zamjena za YouTube
N.N.

YouTube je svakako najpopularnija platforma za gledanje video-snimaka svih mogućih kategorija. Međutim, ukoliko želite promjenu, spremili smo za vas pet prijedloga.

Vimeo

Jedan od prvih sajtova posvećenih video-snimcima koji je podržavao HD rezoluciju.

Vimeo biste mogli da uvrstite i u svakodnevnu upotrebu, jer iako omogućava da svaki korisnik "ubaci" svoj video-snimak, glavni naglasak je na visokokvalitetnim video-snimcima u različitim kategorijama.

Takođe, ono što Vimeo razlikuje od većine sajtova sličnog sadržaja je to što nema reklama.

Dailymotion

Na ovom sajtu se nalazi mnogo video-snimaka i njegova popularnost je ogromna. Samim tim, ko god da napravi sadržaj sigurno će ovde pronaći svoju publiku u slučaju da mu je Youtube kao "Plan A" propao.

Pokrenut iste godine kao i YouTube, interfejs nije baš na zavidnom nivou, ali je jednostavan za upotrebu i jedinstveni sadržaj mogao bi da bude njegova najveća prednost u odnosu na Youtube.

The Internet Archive

Najveća prednost ove platforme je njena velika "video biblioteka".

Iako nema mnogo novog sadržaja, na ovom sajtu možete da pronađete dokumentarce, TV serije ili filmove, i toga ima više nego na ostalim sajtovama koji nisu specijalizovani baš za ove sadržaje.

Metacafe

Iako je napravljen još početkom 21. vijeka, Metacafe u posljednje vrieme dobija mnogo novih korisnika.

Ono što najviše privlači ljude su kratki video-snimci, jer većina njih na ovoj platformi traje manje od tri minuta. Zbog toga, idealan je za sve koji žele da pogledaju neke "tutorial" ili "highlights" video-snimke.

9GAG Video

Za one koji nisu upoznati sa 9GAG platformom, to je mjesto na kome se nalaze popularni mimovi, fore i fazoni na sve moguće teme.

Što se 9GAG Video odjeljka tiče, u pitanju je mjesto na kome možete da pronađete na hiljade gifova i sličnog zabavnog sadržaja, od kojih su neki čak i obilježeni sa NSFW (Nisu bezbjedni za gledanje na poslu), pa bi trebalo dobro da pazite ko je oko vas dok ih gledate.

U svakom slučaju, 9GAG TV je pravo mjesto ukoliko želite da vam u zabavi prođe cijeli dan, a da to ni ne primjetite.

(B92, Guiding tech)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije