Internet

Tramp ne želi da se vrati na Twitter

Tramp ne želi da se vrati na Twitter
Foto: Arhiva/Ilustracija | Tramp ne želi da se vrati na Twitter
Nezavisne novine

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik do ovog trenutka nije objavio ni jedan tweet.

U intervjuima, on je naveo da ne želi više da koristi Twitter, kao i da će svoju sljedeću predsjedničku kampanju promovisati na svojoj društvenoj mreži, Truth Social.

Tramp tvrdi da je Twitter zapao u velike probleme i da smatra da će obezbijediti bolje angažovanje korisnika na Truth Social-u. 

Između ostalog, u cilju promocije svoje društvene mreže, on će sve izjave objavljivati prvo na njoj, sa ekskluzivitetom u trajanju od čest časova, a tek onda će biti dozvoljeno da se one prenose i objave na drugim mjestima.

Da se podsjetimo, Trampov nalog je ugašen 2021. godine, nakon što je Twitter odlučio da dva njegova tweet-a mogu da podstaknu nasilje i da ponove situaciju kada je napadnut Kapitol, 6. januara 2021. godine. 

Mask je obnovio Trampov nalog nakon što su objavljeni rezultati glasanja u kome je učestvovalo više od 15 miliona korisnika Twitter-a. Od toga je 52 procenta glasalo za vraćanje naloga bivšem predsjedniku. Pomenuta dva tweet-a su prva koje će korisnici vidjeti svi koji posete obnovljen Trumpov Twitter profil. Oni će ostati na vrhu njegovog feed-a sve dok on ne objavi neki drugi tweet ili dok ih sam ne obriše, prenosi ArsTechnica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije