Internet

Twitch prvi put podiže cijene pretplata

Twitch prvi put podiže cijene pretplata
Foto: Twitter / Printscreen | Twitch prvi put podiže cijene pretplata

​Amazon pokušava da poboljša finansijsku situaciju Twitcha već neko vrijeme. Nakon otpuštanja oko 500 radnika i smanjenja zarade koju strimeri ostvaruju od Prime pretplata, najpopularniji servis za strimovanje prvi put povećava cijene svojih pretplata.

Twitch navodi da "ažurira cijene u nekoliko zemalja kako bi prihodi strimera pratili rastuće troškove i odražavali fluktuacije lokalnih valuta." Prva tržišta koja će osjetiti uticaj ovih promjena su Velika Britanija, Kanada, Australija i Turska.

Od 28. marta, cijene Tier 1 pretplata i poklon pretplata će biti veće u Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji. Osnovna/poklon pretplata će porasti sa 5 funti na 6 u Velikoj Britaniji, sa 7 kanadskih dolara na 8 u Kanadi i sa 8 australijskih dolara na 9 u Australiji. Cijene za Tier 2 i 3 pretplate će ostati iste u tim zemljama.

U Turskoj, Twitch značajno povećava cijene svih tri nivoa pretplata. Na primjer, Tier 1 pretplata će uskoro koštati 43.90 lira (1.42 dolara) umjesto 9.90 (32 centa) - vrijednost turske lire je strmoglavo pala tokom posljednjih 15 godina.

Ove promjene cijena se primjenjuju samo na pretplate kupljene na vebu. Twitch navodi da će ažurirati cijene na svojim mobilnim aplikacijama u narednim mjesecima. Trenutno je skuplje kupiti pretplatu na Twitch iOS aplikaciji. Servis takođe očekuje da će ažurirati cijene u drugim zemljama kasnije ove godine.

S druge strane, strimeri će zadržati isti udio u prihodu, pa će zaraditi više od pretplata u Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Turskoj. Twitch je nedavno najavio promjene u isplatama strimerima od Prime pretplata. Uskoro će zarađivati fiksni iznos za svaku Prime pretplatu, zavisno od lokacije pretplatnika. U međuvremenu, manjim strimerima će biti lakše da se kvalifikuju za Partner Plus program i koriste bolji udio prihoda od pretplata, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije