Internet

Twitter Blue pretplata dostupna svima

Twitter Blue pretplata dostupna svima
Foto: Pixabay | Twitter Blue pretplata dostupna svima

​Korisnici više ne moraju da razmišljaju o tome da li je Twitter Blue pretplata dostupna u njihovoj zemlji.

Twitter je povrdio da je Blue pretplata sada dostupna svim korisnicima globalno. Po cijeni od osam dolara mjesečno (11 dolara ukoliko ste na iOS apliakciji), dobijate specijalnu plavu kavčicu i benefite kao što je objava tvitova sa 4.000 karaktera, više rangiranje u odgovorima, izmjena objava (edit) i drugo.

Poslovni korisnici i firme, s druge strane, dobijaju sivu kvačicu, za koju je Twitter počeo da prima prijave. Na ovaj način će biti verifikovani zvaničnici u vladama, organizacije i druge institucije.

Novi Twitter Blue je objavljen u novembru, ali je ubrzo naišao na probleme. Kvačica je izgledala isto bilo da ste platili za nju ili ste verifikovan korisnik od ranije, ljudi su bruo počeli da koriste svoje članstvo za imitiranje drugih i slično.

Twitter je nakon toga blokirao mogućnost da se novi nalozi prijavljuju za Blue, a u decembru je morao da ponovo objavi ovaj nivo pretplate, zajedno sa zlatnim i sivim kvačicama.

Ilon Mask, Izvršni didrektor Twittera, je istakao namjeru da polovina zarade Twittera dolazi od pretplate, što zahtjeva veću publiku i veći broj onih koji plaćaju pretplatu, prenosi b92.

Sada kada je Twitter Blue dostupan širom svijeta, ostaje da se vidi da li postoji dovoljan broj onih koji smatraju da su dodatne funkcije koje Blue nudi vrijedne pretplate na servis.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije