Internet

Pratite nas na Google news

Twitter blokirao više od 70.000 QAnon naloga

Twitter blokirao više od 70.000 QAnon naloga
Foto: Printscreen YouTube | Twitter blokirao više od 70.000 QAnon naloga
b92

Twitter je blokirao više od 70.000 profila koji su bili posvećeni dijeljenju QAnonovog sadržaja nakon prošlonedeljnih nemira u Vašingtonu i upada pristalica još uvijek aktuelnog predsednika Donalda Trampa u zgradu Kongresa.

"S obzirom na nasilne događaje u Vašingtonu i povećani rizik od štete, odlučili smo da suspendujemo na hiljade naloga sa kojih se uglavnom dijelio sadržaj organizacije QAnon", stoji u zvaničnom saopštenju ove društvene mreže, prenosi portal Zimo.

Kako se dodaje, jedan od glavnih razloga bio je to što su ovakve objave "potpaljivale teorije zavjere".

Navode da su pristalice QAnona širile neutemeljene tvrdnje da se Trump tajno bori protiv seksualnih predatora, među kojima su ugledni članovi Demokratske stranke, holivudske zvijezde i saveznici "duboke države", što je navodna tajna mreža uticajnih ljudi koja pokušava da upravlja državom mimo legalne vlasti.

Trajno će biti suspendovani profili koji promovišu QAnon sadržaj, a biće zabranjeno i širenje teorija zavjera ovoj desničarskoj grupi. Kada bude inauguracija Džoa Bajdena, kanali komunikacije sa policijom biće otvoreni, a javnost će biti informisana o svemu što će biti preduzeto, saopštili su iz Twittera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije