Internet

Twitter će sljedeće nedjelje pozvati Ilona Maska da svjedoči

Twitter će sljedeće nedjelje pozvati Ilona Maska da svjedoči
Foto: Pixabay | Twitter će sljedeće nedjelje pozvati Ilona Maska da svjedoči
Agencije

SAN FRANCISKO - Twitter se sprema da pozove Ilona Maska da svjedoči 26. i 27. septembra oko ugovora o preuzimanju vrijednog 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom dokumentu o ovom slučaju.

Vijesti o Maskovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Twittera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi danas odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog mjeseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbednosti Twittera, koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbjednosne propuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Twitter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću "lažni narativ" kompanije i da su Maskove tvrdnje "zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne".

Sudija je odbio zahtev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Twittera nakon otkrića uzbunjivača, a Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Twittera.

Podsjećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Twitter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije