Internet

Pratite nas na Google news

Twitter dobrodošao u Evropi

Twitter dobrodošao u Evropi
Foto: Ilustracija | Twitter dobrodošao u Evropi
Srna

Ukoliko američki predsjednik Donald Tramp ispuni svoju prijetnju i zatvori društvenu mrežu Twiter, ta kompanija uvijek može da se preseli u Njemačku, rekao je danas zvaničnik iz Berlina Tomas Jarzombek.

Tramp je juče zaprijetio da će zatvoriti platforme društvenih medija nakon što je Twitter označio njegove dvije poruke kao "nekonkretne" optužujući ga za lažne tvrdnje.

Jarzombek je istakao da bi kompaniji iz Kalifornije bilo mnogo bolje u Evropi.

"Ovo je poziv da se preselite u Njemačku. Ovdje možete da kritikujete vlasti i da se borite protiv lažnih vijesti. Imamo odličan tehnološki eko-sistem i vaša bi se kompanija savršeno uklopila i vrata su vam otvorena", naglasio je Jarzombek.

Analitičari navode da se očekuje da će Tramp narediti pravnu reviziju pošto je protestovao zbog načina na koji je Twitter označio njegove poruke.

Twitter je označio poruke u kojima je predsjednik naveo da će glasanje poštom na izborima u novembru dovesti do prevare i "namještenih izbora".

Ispod poruka Twitter je postavio link na kojima se navodi "Pronađite činjenice o glasovima putem pošte" i to je prvo ovakvo obavještenje od društvene mreže koja se već dugo odupire pozivima da cenzuriše američkog predsjednika.

Tramp je kao odgovor naveo da "republikanci smatraju da platforme društvenih medija potpuno utišavaju glasove konzervativaca" i dodaje da će biti "snažno regulisani ili zatvoreni prije nego što se nešto slično dozvoli".

Američki predsjednik je, takođe optužio platforme društvenih medija za miješanje u prošle izbore 2016. godine.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije