Internet

Twitter odredio cijenu za treće strane da bi mogle koriste njihove podatke

Twitter odredio cijenu za treće strane da bi mogle koriste njihove podatke
Foto: Twitter / Printscreen | Twitter odredio cijenu za treće strane da bi mogle koriste njihove podatke

Twitter je najavio novi "Pro API" nivo za programere. Sa 5.000 dolara mjesečno da mogu koristiti podatke ove društvene mreže. Taj paket spada između Osnovnog plana od 100 dolara mjesečno i Enterprajz plana po prilagođenim cijenama.

Novi Twitter "API Pro" plan nudi mjesečni pristup milion preuzetih tvitova i 300.000 objavljenih tvitova na nivou aplikacije. Takođe uključuje pristup krajnjim tačkama sa ograničenom brzinom za filtrirane strimove u realnom vremenu i kompletno pretraživanje arhive istorijskih tvitova. Konačno, dodaje tri ID-a aplikacije i prijavu sa pristupom Twitter-u.

Međutim, cijena od 5.000 dolara mjesečno za kompanije koje žele da eksperimentišu, grade i skaliraju posao ostavlja ogroman jaz između njega i osnovnog plana od 100 dolara mjesečno. Ovo posljednje nudi samo mali dio pristupa u "Pro" planu, ostavljajući malim kompanijama da biraju između nivoa koji možda neće obezbijediti dovoljno za mjesečnu naknadu od 100 dolara u odnosu na plan od 5.000 dolara koji se proteže izvan budžeta mnogih startapova, prenosi "PCpress".

Nedavne Twitter-ove promjene API-ja stvorile su prilično nezgodne promjene za programere koji i dalje žele pristup podacima kompanije.

Prvo, kompanija je efektivno odstranila većinu klijenata trećih strana u januaru prije nego što je tiho ažurirala svoje uslove kako bi odražavala promjenu. Zatim je u februaru objavila da ukida besplatan pristup API-ju. Platforma je predstavila početna tri nivoa novog API-ja u martu prije nego što je dodala sadašnju proviziju od 5.000 dolara za Pro nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije