Internet

Twitter poboljšava kvalitetu videozapisa

Twitter poboljšava kvalitetu videozapisa
Foto: Nezavisne novine / Arhiva | Twitter poboljšava kvalitetu videozapisa

Twitter aktivno radi na unaprjeđenju korisničkog iskustva pregledavanja sadržaja, pa su tako konačno poboljšali i kvalitetu učitanih videozapisa, koja je nekad uistinu "ubadala u oči".

Korisnici Twittera vjerovatno su već upoznati s problemom smanjene kvalitete videozapisa, no čini se da će se taj problem konačno rješiti.

"Dobre vijesti: poboljšali smo kvalitetu videozapisa. Od danas će se videozapisi koje postavite na Twitter činiti manje pikselastim u svrhu boljeg iskustva gledanja", objavili su iz Twittera u petak.

Naime, Twitter je ovo poboljšanje postigao uklonivši jedan korak prethodne obrade kod videozapisa prilikom njegovog učitavanja tvrdeći da im je upravo taj dio uzrokovao smanjenu kvalitetu koja je frustrirala korisnike, prenosi The Verge.

Na prvi pogled, videozapisi su uistinu poboljšani, doduše, i dalje nisu na razini na kakvu su korisnici navikli gledajući YouTube sadržaj, no promjena je svakako vidljiva.

Twitter je istaknuo da ovo poboljšanje još nije dostupno unutar firme Media Studio platforme koju neki korisnici koriste za učitavanje sadržaja.

(BUG)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije