Internet

Twitter priznao da je godinama “slučajno" brojao više korisnika nego što su imali

Twitter priznao da je godinama “slučajno" brojao više korisnika nego što su imali
Foto: Tanjug/AP | Twitter priznao da je godinama “slučajno" brojao više korisnika nego što su zaista imali

Twitter je u četvrtak objavio zaradu u prvom tromjesečju, promašivši očekivanja Volstrita o prihodima, ali je dodao korisnike.

Međutim, društvena mreža je takođe priznala da je "slučajno" brojala više dnevnih aktivnih korisnika koje mogu da monetizuju između prvog kvartala 2019. i četvrtog kvartala 2021. godine.

Analitičari su očekivali da će tehnološki gigant objaviti slabe rezultate, s obzirom na to da je njegov odbor ove nedjelje završio ugovor o preuzimanju sa Elonom Maskom. Ovo bi mogao da bude posljednji izvještaj o zaradi Twittera kao kompanije kojom se javno trguje.

Kompanija je u prošlom tromjesečju imala prihod od 1,2 milijarde dolara, što je malo manje od procijena analitičara. Drugi tehnološki giganti koji imaju reklamno poslovanje takođe su imali prihode ispod očekivanja u prvom kvartalu, najviše zbog makroekonomskih prepreka koje su uticale na tržište.

Twitter je takođe rekao da je slučajno brojao više dnevnih aktivnih korisnika zbog funkcije koja je omogućavala ljudima da povežu više odvojenih naloga kako bi lako mogli da se prebacuju s jednog na drugi.

Ti nalozi računali su se kao zasebni korisnici više od tri godine.

Ovo čak nije ni prvi put da je Twitter priznao da je brojao više korisnika nego što ima. Kompanija je 2917. godine rekla da je preuveličala svoju korisničku bazu za prethodne tri godine.

(Telegraf)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije