Internet

Twitter proslavlja rođendan heštega

Twitter proslavlja rođendan heštega
Foto: N.N. | Twitter proslavlja rođendan heštega

Kada se nešto događa u svijetu, to se istovremeno događa i na Twitteru. Zbog toga se može reći da su heštegovi dali podsticaj nekima od najvažnijih momenata naše skorije prošlosti.

Danas je 11. rođendan heštega. Kako bi obilježio ovaj dan Twitter je pozvao da se on proglasi međunarodnim danom heštga - #HashtagDay.

Hešteg je na Twitteru "rođen" 23. avgusta 2007. godine. Za posljednjih 11 godina evoluirao je od načina da korisnik kategorizuje ili "taguje" svoj tvit, do nečega što je postalo deo svakodnevnog govora. Mijenjajući prirodu onlajn komunikacije, hešteg je postao jedan od najuticajnih simbola digitalnog doba.

Na globalnom nivou, u prosjeku se na Twitteru upotrebi 125 miliona heštegova dnevno. Oni korisnicima pomažu da vide šta se dešava u svetu i da istražuju najaktuelnije teme o kojima se piše i govori.

Na današnji dan prije 11 godina, Kris Mesnia (@chrismessina) tvitovao je hešteg #barcamp. Bio je to prvi hešteg ikada upotrebljen na Twitteru.

Korišćenjem Twittera i upotrebom heštegova, korisnici su od popularne internet platforme napravili svoj sopstveni mikrofon, pomoću koga oblikuju našu kulturu i mijenjaju svijet.

Od mnogih zanimljivih momenata, onih koje nas tjeraju da se smijemo, da u njima učestvujemo i da ih dijelimo sa drugima, pa do važnih događaja koji su potresali i potresaju svijet, koji inspirišu i pozivaju da solidranost i zajedništvo - hešteg je povezao svijet na Twitteru.

Kakva god da je priča, koji god da je događaj, u bilo kom dijelu svijeta - dogodio se i na Twitteru i dogodio sa heštegom.

Obilježavanju 11. rođendana heštega možete se i vi pridružiti šerovanjem svog omiljenog heštega uz onaj koji obilježava današnji dan - #HashtagDay.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije