Internet

Twitter svima prikazuje preporučene tvitove

Twitter svima prikazuje preporučene tvitove
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Twitter svima prikazuje preporučene tvitove
Nezavisne novine

Korisnici prijavljuju velike promene u svom timeline-u.

Twitter sada preporučuje sve više tvitova sa naloga koje korisnici ne prate. 

Kompanija je navela da sada nudi preporučene tvitove svim korisnicima, čak i onima koji su ih u prošlosti uspješno izbjegavali.

"Želimo da osiguramo da svi na Twitter-u vide najbolji sadržaj na platformi. Sada proširujemo preporučeni sadržaj svim korisnicima, uključujući i one koji možda taj sadržaj nisu vidjeli u prošlosti", navodi kompanija.

Nije poznato koliko još preporučenog sadržaja korisnici mogu da očekuju na svojim početnim stranicama. Takođe, još uvijek nije poznato da li Twitter nudi veću količinu ovog sadržaja i u okviru drugih dijelova svoje aplikacije. Za sada, izgleda da se preporučeni sadržaj neće pojaviti kada se pregleda najnoviji timeline, koji hronološki sortira tvitove i istorijski ne uključuje tvitove sa naloga koji korisnik ne prati.

Neki korisnici već prijavljuju primjetne promjene u svom timeline-u. Dosta ima novih prijedloga tema i mnogo tvitova sa naizgled nasumičnih naloga. U tvitu sa svog naloga za podršku, kompanija je rekla jednom frustriranom korisniku da se vrati na hronološki najnoviji timeline kako bi izbjegao nalet preporučenog sadržaja.

Iako ova promena može biti dosta neprijatna, ovo nije prvi put da kompanija eksperimentiše sa dodavanjem više preporučenbog sadržaja. Twitter je godinama prikazivao preporuke u različitim dijelovima svoje usluge. U prošlosti, Twitter je takođe bio oprezan sa zabranjivanjem određene vrste sadržaja iz preporuka kako bi izbjegao pojačavanje potencijalno štetnog ili niskokvalitetnog sadržaja. Za sada nije poznato da li je to još uvijek slučaj. Kompanija više nema tim za komunikacije. Tim koji je bio odgovoran za kreiranje sadržaja Twitter-a, eliminisan je tokom masovnih otpuštanja kompanije.

Ilon Mask, nije uvijek pozitivno govorio o algoritmima za preporuku sadržaja. Još u maju, Mask je tvitovao da je korišćenje najnovijeg timeline-a ključno, kako bi se popravio Twitter-ov cjelokupan feed.

"Algoritam funkcioniše na načine koje ne shvatate", rekao je tada Mask. Takođe, on je govorio o svojoj želji da Twitter-ov algoritam bude otvorenog koda, prenosi PC Press.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije