Internet

Twitter želi još 100 miliona dnevno aktivnih korisnika

Twitter želi još 100 miliona dnevno aktivnih korisnika
Foto: Brett Jordan/Pixels | Twitter želi još 100 miliona dnevno aktivnih korisnika

Posljednjih godina Twitter je sproveo brojne eksperimente, uveli su različite nove opcije, pa čak i mogućnost zarade za korisnike s većim brojem pratilaca.

Takođe, došlo je do promjene u samom vrhu kompanije jer je prošle godine osnivač mreže Džek Dorsi napustio Twitter i palicu predao novom CEO-u - Paragu Agravalu.

On će, zajedno s novim šefovima sektora za potrošače u Twitteru, pokušati da ostvari veoma ambiciozan plan - do kraja sljedeće godine žele da povećaju broj dnevnih korisnika te društvene mreže za čak 100 miliona.

Nije teško zaključiti da je pred njima jako težak zadatak, a da bi u tome uspjeli biće potrebno da razvijaju nove proizvode i opcije, ali prije svega je pogtrebno da "angažuju" postojeće i nove korisnike da češće koriste tu mrežu.

Kako su u razgovoru za The Verge rekli iz Twittera, problem mreže nije u privlačenju novih korisnika, već u njihovom zadržavanju - jer ljudi dođu na Twitter, prijave se, ali onda ne znaju što da rade.

Ne žele odmah tvituju i objavljuju sadržaj, ne znaju koga prate pa na kraju odustanu od te mreže.

Dio problema, otkrili su iz kompanije novinarima, bio je i u unutrašnjoj organizaciji i disfunkciji unutar samog Twittera, što bi trebalo da se promijeni s novim izvršnim direktorom.

On je reorganizovao izvršni tim oko tri glavna sektora (sektor proizvoda za potrošače, za prihode i za ključnu tehnologiju) te svaka od tih divizija ima samostalnost u donošenju odluka i organizovanju sopstvenih timova zaduženih za dizajn i razvoj.

Kao jedan od prioriteta Agravala jeste da se Twitter načini još prilagođenijim svakom pojedinačnom korisniku - što namjeravaju da ostvare korišćenjem mašinskog učenja i AI-ja koji bi trebalo da korisniku prikazuje tvitove koji bi im bili zanimljivi i imali bi važnost za njih.

"Jedan od ključnih problema je što imamo fantastičan sadržaj na Twitteru koji se često objavljuje u stvarnom vremenu i moramo pronaći način da taj sadržaj prikažemo tim novim korisnicima jednom kada shvatimo šta oni vole", rekao je za The Verge Arno Veber iz sektora za proizvode.

Jedan od načina na koji to žele da urade jest korišćenjem opcija kao što je Communities, odnosno zajednica koje testiraju, a koje su kombinacija grupa na Facebooku i Reddita i u kojima se okupljaju (i tvituju) osobe sličnih interesa.

Takođe, jasno im je da je, po uzoru na TikTok, današnja komunikacija i dijeljenje sadržaja više orijentisano ka vizuelnom sadržaju, odnosno fotografijama, video zapisima i drugim takvim formatima pa će i na tome poraditi kako bi ispunili zacrtani cilj, odnosno privukli brojne nove korisnike.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije