Internet

Pratite nas na Google news

Ukoliko koristite FaceApp pripazite na ovo

Ukoliko koristite FaceApp pripazite na ovo
Foto: Faceapp | Ukoliko koristite FaceApp pripazite na ovo
N.N.

FaceApp, aplikacija koja modifikuje vaše fotografije raznim filterima, podigla je prašinu još kada se pojavila, ali je sada opet u centru pažnje.

FaceApp je djelo grupe dizajnera i programera iz Sankt Petersburga angažovanih u kineskoj "Wireless lab", na tržištu je već dvije godine i ima oko 80 miliona aktivnih korisnika.

Praktično nema osobe koja nije probala da "ostari" ili "podmladi se" uz pomoć ove aplikacije, ali "Tech Crunch" piše da njena bezbjednost nije stoprocentno zagarantovana, barem na iOS uređajima.

"TechCrunch" navodi da aplikacija ne traži pristup galeriji (Camera Roll), ali da ipak može da pristupi jednoj fotografiji koju odaberete.

Korisnici koji su u podešavanjima odabrali opciju "Nikad" (Never) za pristup aplikacija galeriji fotografija ipak uspijevaju da koriste FaceApp. 

Taj portal navodi da je tako zbog izuzetka koji iOS pravi u sistemskom dijalogu, ukoliko je nekoj aplikaciji potrebno da pristupi fajlovima samo taj jedan put, uz jasnu namjeru korisnika koji odabere i potvrdi koji fajl će podijeliti sa njom.

Takođe, FaceApp neće vašu fotografiju obraditi u okviru uređaja, već će je podići na Cloud i tamo je uskladištiti i nakon što završite igranje sa filterom. I tamo će i ostati, što korisniku nije jasno naznačeno.

"TechCrunch" navodi da je tvorcima aplikacije uputio pitanja, zbog čega ne obavještavaju korisnike da fotka odlazi na Cloud i da li zadržavaju fotografije, ali na ta pitanja još uvek nije dobio odgovor.

Šta vi mislite o ovoj aplikaciji i ovim do sada nepoznatim "detaljima"?

(mondo.me)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije