Internet

Unaprijedite YouTube pomoću ovih alata

Unaprijedite YouTube pomoću ovih alata
Foto: N.N. | Unaprijedite YouTube pomoću ovih alata

Pogledajte mali pregled alata pomoću kojih možete unaprijediti pojedine opcije na YouTube-u ili mu dodati sasvim nove mogućnosti.

Tiny.Video

Šta kad prijateljima želite da pokažete manji dio nekog dužeg video zapisa? Tiny.Video će vam olakšati djeljenje sadržaja i omogućiti da to učinite bez prijevremenog otkrivanja sadržaja. Možete ga upotrebiti za odabir dijela klipa koji želite podijeliti tako što ćete odrediti početak i kraj isječka, ukloniti traku s prikazom vremena trajanja, namjestiti brzinu reprodukcije, staviti video u beskonačnu petlju, pa i prikazati ga na cijelom ekranu.

Hashcut

Web alat Hashcut takođe možete upotrebiti za određivanje početka i kraja isječka iz videa. Ali, to je tek početak. Omogućiće vam spajanje raznih isječaka iz istog videa kako bi, na primjer, od petominutnog videa napravili tri koja traju po 20 sekundi. Možete dodavati bilješke uz video i njegove pojedine djelove, kao i tekst, emotikone i nalepnice. Postoji i kao dodatak za Google Chrome. Da biste ga koristili morate da se registrujete.

Invideo for YouTube

Invideo for YouTube je dodatak (ekstenzija) za Google Chrome koji omogućava pretraživanje teksta u audio zapisima, za šta koristi transkripciju video zapisa. Možete kliknuti na bilo koji dio videa kako biste otišli do traženog dijela.

vdNote

Pomoću aplikacije vdNote možete dodavati bilješke uz, recimo, predavanja kojima YouTube obiluje. Nema registracije – sve što trebate da uradite jeste da dodate URL adresu u prvu traku i pritisnete Enter. Bilješke možete potom dodavati u drugu traku, nakon čega će se prikazivati s desne strane, s automatski dodatom vremenskom oznakom. Bilješke možete uređivati i dijeliti. Klik na bilješku odvešće korisnika direktno na dio videa na koji želite da ukažete.

Ilumu

Web aplikacija Ilumu bi mogla da vas oslobodi dosadnih reklama i oglasa. U adresi URL riječ youtube zamijenite s ilumu i pritisnite Enter. Ilumu će ukloniti oglase iz videa i spriječiti YouTube u praćenju internet kolačića (cookies) a video prikazati preko cijelog ekrana. Možete ga staviti i na beskonačno ponavljanje, što je super kad želite da slušste svoju omiljenu pjesmu više puta zaredom.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije