Internet

Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču

Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču
Foto: N.N. | Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču

Svi smo se nerijetko našli u situaciji da nam je otvoreno više desetina tabova u Google Chrome pretraživaču. Sa takvom gužvom, teško je pronaći tab koji nam je potreban. Zbog ovoga, Google je riješio da uvede neke promjene, kada je u pitanju Google Chrome.

Google hoće da olakša svojim korisnicima rad u Google Chrome-u, i uskoro će svima biti dostupno grupisanje tabova u pretraživaču. Ovo će vrlo jednostavno funkcionisati, kako biste imali kompletnu preglednost na svojim radom. Ako želite da grupišete neke otvorene tabove, dovoljno je da ih desnim klikom dodate u željenu grupu. Ove grupe tabova možete označiti imenom, bojom, emotikonom ili kombinacijom sva tri pomenuta.

Istraživanje Googlea prije ove odluke pokazalo je da ljudi imaju tendenciju da grupišu tabove, po temama, hitnosti, kao što je na primjer “ASAP”, “ove nedjelje”, “kasnije”, ili po trenutnoj fazi, kao “nije započeto”, “u toku” ili “završeno”. Ako recimo imate 36 otvorenih tabova, a želite da ih grupišete u 3 grupe, vi ćete na ekranu vidjeti 3 grupe sa po recimo 12 stavki unutar njih. Ovo nije nova ideja, jer OneTab, Cluster i Tobi već postoje kao ekstenzije za Chrome, ali je prva koja dolazi iz Google-a.

Bez obzira kakve novosti Google bude uvodio, ono što se nikako neće promeniti jeste vaš osećaj spokojstva kada nakon rada zatvorite gomilu tabova.

(CNN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije