Internet

Vještačka inteligencija će voditi naše Zoom sastanke

Vještačka inteligencija će voditi naše Zoom sastanke
Foto: Biljana Jovanovic/Pixabay | Vještačka inteligencija će voditi naše Zoom sastanke

Od aprila mjeseca OpenAI vještačka inteligencija će biti implementirana u Zoom aplikaciju, kako bi poboljšala organizaciju i olakšala cio proces učesnicima.

Vještačka inteligencija će polako, ali sigurno postati dio velikog broja aplikacija koje svakodnevno koristimo, a najnoviji na spisku je Zoom. U zvaničnom saopštenju se navodi da platforma za video konferencije sarađuje sa kompanijom OpenAI kako bi proširila trenutne mogućnosti platforme Zoom IQ "sažimanjem konverzacija, organizovanjem ideja, izdvajanjem sadržaja za konverzacije, e-poruke i sesije na tabli, kreiranjem dnevnog reda sastanaka i još mnogo toga".

Zoom IQ je predstavljen kao "softver za inteligentnu konverzaciju" za Zoom sastanke i interakciju sa klijentima na telefonu kako bi se predvidio rast prihoda i poboljšala produktivnost zaposlenih.

AI funkcija je dizajnirana da pojednostavi proces toka posla tokom dana kako bi se osiguralo da zaposleni ne propuštaju nijednu informaciju na sastancima, ali i da pomogne menadžerima kreiranjem upitnika za pitanja na osnovu teme i diskusije. Zaposleni takođe mogu biti preplavljeni prilivom poruka na platformi, posebno ako se udalje od konverzacija, gde je AI alat zgodan jer može da sumira informacije koje su propuštene.

"Na poslu male stvari traže mnogo vremena i energije – vremena koje je potrebno za sastavljanje mejlova, pronalaženje bilješki o pozivu koji ste propustili, ili nadoknađivanje nepročitanih konverzacija“, navodi se u saopštenju.

"Ubrzavanjem ovih manjih zadataka dobijamo više od vremena. Otvaramo veću kreativnost i saradnju za sebe i naše timove".

Najava da Zoom uvodi vještačku inteligenciju dolazi dok se drugi lideri tehnološke industrije, uključujući Google i Microsoft, utrkuju da prihvate AI u svojim proizvodima i uslugama.

Zoom platforma za video konferencije će uvesti funkciju veštačke inteligencije samo odabranim klijentima. Oni će imati pristup Zoom IQ-ovom sastavljanju konverzacija i sastavljanju mejlova, i dodali su da će funkcije rezimea sastanka biti dostupne korisnicima na širokom nivou, ali nisu pružile dodatne informacije koje objašnjavaju ko će imati pristup, prenosi Benchmark.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije