Internet

WhatsApp dobija novu korisnu opciju

WhatsApp dobija novu korisnu opciju
Foto: Unsplash/Dima Solomin | WhatsApp dobija novu korisnu opciju

WhatsApp konstantno nadograđuje svoju platformu za komunikaciju novim opcijama i mogućnostima, a jedna od takvih opcija koju pripremaju odnosi se i na - ankete.

Mogućnost anketa, odnosno glasanja između više mogućih odgovora na postavljena pitanja, već neko vrijeme imaju korisnici konkurentskih platformi poput Vibera i Telegrama. Prema informacijama sa stranice WABetaInfo, opcija anketa na WhatsAppu tek je u ranoj fazi razvoja i još nije poznato kako će izgledati, ali zato znamo da će proći još neko vrijeme dok postane dostupna svim korisnicima.

Moći će da se koristi u grupnim razgovorima u kojima će biti veoma korisna pa će osobe koje učestvuju u njima moći jednostavno da odluče o npr. mjestu na koje žele da izađu u subotu uveče, filmu koji će gledati u bioskopu itd.

Iako nije riječ o nekoj revolucionarnoj opciji koja bi oduševila milione korisnika poput npr. jednostavnog prebacivanja profila i komunikacije s iPhonea na Android i obrnuto, svakako treba pohvaliti svaki novitet koji će poboljšati iskustvo upotrebe aplikacije.

Iz WhatsAppa još nema zvaničnih informacija o anketama i mogućnosti glasanja unutar grupnih razgovora, a kada ta opcija bude pri kraju, prvo je možemo očekivati u test verzijama aplikacije, pa ćemo tada znati da se bliži i njeno zvanično lansiranje.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije