Internet

WhatsApp ima manje poznate trikove koji vam mogu biti od koristi

WhatsApp ima manje poznate trikove koji vam mogu biti od koristi
Foto: Pixabay | WhatsApp ima manje poznate trikove koji vam mogu biti od koristi

​Donosimo tri manje poznata trika za WhatsApp, koji će vam sigurno biti od koristi.

Ako koristite WhatsApp, sigurno imate nekoliko opcija koje koristite svakog dana, ali ponekad dobro dođe pročeprkati po manje poznatim funkcijama i pronaći nekoliko novih.

Ovo su manje poznate funkcije WhatsAppa koje će svakodnevno iskustvo korišćenja učiniti još boljim.

Smanjite potrošnju podataka u WhatsApp pozivima

WhatsAppova opcija pozivanja vrlo je koristan alat koji ne troši puno podataka. Ako baš niste na "ti" s megabajtima, uvijek možete ograničiti potrošnju odlaskom u Settings > Storage > Data i izborom opcije za štednju, odnosno "Use less data for calls", čime ćete smanjiti potrošnju podataka tokom poziva.

Pošaljite transkript dopisivanja putem imejla

Iako vjerovatno već znate da se vaš razgovor skladišti u cloud, postoji šansa da niste čuli za mogućnost slanja imejlom.

Sve što je potrebno da uradite jste da odete u Settings > Chats > Chat history i u ovom polju za istoriju razgovora izaberete kontakt, piše Tportal.

Nakon što ste izabrali razgovor, WhatsApp će vas pitati dali želite da uz tekstualne poruke pošaljete i datoteke. Nakon što ste obavili izbor, razgovor možete poslati imejlom, a dobićete ga u formatu TXT.

Pogledajte ko je pročitao vašu poruku u grupi

Kako biste vidjeli ko je tačno pročitao vašu poruku, samo je dugo pritisnite i nakon toga birajte meni s tri tačkice. U njemu ćete vidjeti listu korisnika razgovora koji su pročitali, kao i one koji nisu pročitali vašu poruku, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije