Internet

WhatsApp korisnici uskoro će moći pristupiti zaključanim razgovorima pomoću tajnog koda

WhatsApp korisnici uskoro će moći pristupiti zaključanim razgovorima pomoću tajnog koda
Foto: Pixnio | WhatsApp korisnici uskoro će moći pristupiti zaključanim razgovorima pomoću tajnog koda

​WhatsApp, koji je u vlasništvu Meta kompanije, navodno uvodi novu funkciju tajnog koda za zaključane razgovore na Androidu za neke korisnike beta testera.

Ova funkcija eliminisaće potrebu za korišćenjem PIN-a za otključavanje razgovora i umjesto toga, omogućiće korisnicima da koriste tajni kod za pristupanje njima.

Nova kontrolna sekcija će biti dostupna unutar liste zaključanih razgovora korisnika, pružajući im opciju da sakriju ulaznu tačku za otvaranje zaključanih razgovora.

"Konkretno, nakon konfigurisanja tajnog koda, ulazna tačka za pregled zaključanih razgovora se više neće pojavljivati u listi razgovora. Umjesto toga, korisnici mogu pristupiti ovim razgovorima unošenjem tajnog koda u pretragu unutar Chats taba", navodi izveštaj.

Ovom funkcijom, kako se navodi, korisnici dobijaju poboljšanu privatnost uklanjanjem ulazne tačke u listi zaključanih razgovora, tako da drugi neće moći lako identifikovati ili pristupiti razgovorima koji su zaključani. Ovo će osigurati da drugi ne mogu lako identifikovati ili pristupiti ovim bezbjednim razgovorima, efikasno sprečavajući slučajne ili neovlaštene ulaske u osjetljive diskusije.

Sakrivanjem liste zaključanih razgovora, čak i ako neko fizički pristupi korisnikovom telefonu, neće moći da ih vidi.

Nije jasno kada će ova funkcija biti dostupna u stabilnoj verziji aplikacije, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije