Internet

WhatsApp neće imati neograničen prostor na Google Drive-u?

WhatsApp neće imati neograničen prostor na Google Drive-u?
Foto: Pexels | WhatsApp neće imati neograničen prostor na Google Drive-u?

Očekuje se da će Google prestati da nudi neograničene rezervne kopije i umjesto toga staviti ograničenje za korisnike WhatsApp-a koji koriste Android uređaje.

WhatsApp navodno planira da u budućnosti obavještava korisnike kada njihove rezervne kopije četova (mediji, poruke, dokumenti ili sve) dostignu ograničenje skladišnog prostora na Google Drive-u.

Pouzdani izvor za WhatsApp, WABetaInfo, podijelio je informacije koje posebno ukazuju na ograničenja Google Drive-a koja bi se mogla postaviti u predstojećem ažuriranju aplikacije WhatsApp.

Već godinama, korisnici Android-a uživaju u neograničenom skladišnom prostoru na Google Drive-u za WhatsApp četove i medije.

To je takođe bila prednost u odnosu na korisnike iPhone-a koji moraju da koriste iCloud skladište od 5 GB za pravljenje rezervnih kopija. Proces vraćanja vaših rezervnih kopija ćaskanja prilikom prelaska na novi ili drugi telefon je veoma korisna funkcija.

Još uvijek nije dostupno mnogo detalja, ali očekujemo da će biti dostupni u narednim danima/nedjeljama. Iako nije iznenađujuće što će Google ograničiti veličinu besplatnih rezervnih kopija WhatsApp u oblaku.

Prošle godine, kompanija je prestala da nudi neograničene rezervne kopije Google fotografija, tako da bi ovo moglo biti još jedan podsticaj za plaćene Google One planove za skladištenje.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije