Internet

WhatsApp preko nove opcije sprečava krađe naloga

WhatsApp preko nove opcije sprečava krađe naloga
Foto: Pixabay | WhatsApp preko nove opcije sprečava krađe naloga

​WhatsApp je trenutno platforma broj jedan za slanje poruka, tako da nije neobično što je često meta prevaranata.

Zato kompanija planira neke važne promjene procesa prijavljivanja na nalog.

Kako izvještava WABetaInfo, WhatsApp sada radi na novoj funkciji koja će se vjerovatno pojaviti najprje na iOS verziji, a zatim i na Androidu.

Kad god korisnici pokušaju da registruju svoj broj telefona na drugom pametnom telefonu, WhatsApp će zahtijevati drugi verifikacioni kod sa glavnog uređaja da bi se uvjerio da je stvarni vlasnik taj koji pokušava da doda novi uređaj.

"Broj XXX se već koristi za WhatsApp na drugom telefonu. Da biste bili sigurni da je vaš nalog pod vašom kontrolom, morate potvrditi drugi verifikacioni kod. Radi dodatne sigurnosti, morate sačekati da tajmer završi prije nego što budete mogli da pošaljete kod. Kada primite kod, unesite ga ovdje", stoji u obavještenju koje se pojavljuje na novom uređaju.

Ako bude kako kompanija planira, WhatsApp će biti prva aplikacija ove vrste koja podržava dvostruki verifikacioni kod, koji može biti konačno rješenje za sprečavanje krađe naloga kada verifikacija u dva koraka nije omogućena.

Takva funkcija ima smisla, posebno pošto WhatsApp proširuje dostupnost podrške za više uređaja za WhatsApp naloge.

Ova funkcija je još uvijek u fazi razvoja, tako da ćemo još neko vrijeme sačekati na nju.

Ali, kada jednom bude dostupna, dobijanje pristupa tuđem WhatsApp nalogu biće mnogo teže, posebno zato što će pristup verifikacionom kodu biti mnogo teži s obzirom da će se koristiti dvostruka verifikacija, prenosi b92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije