Internet

WhatsApp proširuje grupne video pozive na osam učesnika za sve

WhatsApp proširuje grupne video pozive na osam učesnika za sve
Foto: N.N. | WhatsApp proširuje grupne video pozive na osam učesnika za sve

Ranije ograničenje broja korisnika na WhatsApp-u je bilo postavljeno na četiri, ali u posljednjoj beta verziji aplikacije otkriveno je da WhatsApp planira da poveća limit na osam korisnika istovremeno.

U najavi kompanije Facebook otkrili su da je u posljednjem ažuriranju WhatsApp-a broj korisnika po grupnom video pozivu od tada povećan na osam korisnika istovremeno.

Prema Facebook-u, WhatsApp pozivi su još jedan način da ostanete u kontaktu. Uskoro ćete moći da imate grupne glasovne i video pozive sa do osam ljudi. Kao i do sada, ovi pozivi su osigurani end-to-end enkripcijom, tako da niko sa strane ne može da gleda ili sluša vaš privatni razgovor, čak ni WhatsApp.

Aplikacije i funkcije za video pozive u posljednje vrijeme privlače veliku pažnju. To je posljedica epidemije koronavirusa gdje se ljudi više oslanjaju na video pozive za interakciju sa prijateljima i članovima porodice i kolegama. U većini slučajeva čini se da je Zoom i dalje veoma popularan, ali razna pitanja vezana za privatnost i bezbijednost kompanije su od tada dozvolila drugim platformama da ponude alternativne usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije