Internet

WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst

WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst
Foto: Ilustracija | WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst
N.N.

Kao nastavak nemilosrdnog uvođenja novih funkcija, platforma za razmjenu poruka u vlasništvu Facebooka planira da otkrije mogućnost transkripcije glasa.

U osnovi, nova funkcija će omogućiti korisnicima da konvertuju audio sadržaj glasovnih poruka u čitljiv tekst. Nova funkcija je još uvijek u fazi razvoja i u početku je namijenjena iOS aplikaciji WhatsApp.

Platforma za razmjenu poruka WhatsApp u posljednje vrijeme radi i uvodi mnogo novih funkcija.

Prošle nedjelje je otkriveno da je WhatsApp poboljšao svoje mogućnosti šifrovanja, omogućavajući da se vaše šifrovane poruke čuvaju na Google disku ili iCloudu. Takođe predstavlja i redizajnirane balone za ćaskanje.

Nova funkcija prepoznavanja govora će biti opciona

Sajt Wabetainfo, koji redovno izvještatava o novitetima koji su u vezi sa WhatsApp-om, rekao je da će se transkripcija vršiti na uređaju ili lokalno, a glasovne poruke se neće slati na WhatsApp ili Facebook server radi dobijanja transkripcije.

Ova funkcija će koristiti Apple-ovu tehnologiju “prepoznavanja govora”. Transkripcija teksta će se desiti u posebnom odijeljku pod nazivom "Transkript", a korisnici će takođe moći lako da pređu na određenu vremensku oznaku u transkripciji, navodi se u izvještaju.

"Kada se poruka prvi put transkribuje, njena transkripcija se lokalno čuva u bazi podataka WhatsApp, pa neće biti potrebno ponovo da se transkribuje ukoliko želite da vidite tu transkripciju i kasnije”, dodaje se.

Naznačeno je da će funkcija biti opciona, a korisnici će morati da daju jednokratnu dozvolu uređaju za aktiviranje funkcije, prenosi b92.

Iako izvještaj kaže da se funkcija testira na iOS uređajima, vjerovatno je da će je WhatsApp proširiti i na Android uređaje kao i do sada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije