Internet

WhatsApp u Evropi neće dijeliti podatke korisnika sa FB

WhatsApp u Evropi neće dijeliti podatke korisnika sa FB
Foto: N.N. | WhatsApp u Evropi neće dijeliti podatke korisnika sa FB

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće dijeliti sa Facebookom kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope.

Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Facebook, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne smije da svoje podatke prosljeđuje drugim kompanijama.

Nakon Velike Britanije Francuska je zatražila od obje kompanije da se u roku od mjesec dana prestane sa dijeljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na cijelu Evropsku uniju.

WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će procijeniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim.

"WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana", rekao je portparol WhatsAppa u datom saopštenju.

"Ne delimo podatke na način na koji to tvrde Britanci koji su zabrinuti za stanje u Evropi".

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije