Internet

Windows 10 pojačava dominaciju, Windows 7 u padu

Windows 10 pojačava dominaciju, Windows 7 u padu
Foto: N.N. | Windows 10 pojačava dominaciju, Windows 7 u padu

Ubrzano približavanje perioda prestanka podrške za Windows 7 je upravo ono što je Microsoftu bilo potrebno kako bi Windows 10 načinio široko prihvaćenim operativnim sistemom.

Novi podaci pokazuju da najnovija verzija Microsoftovog operativnog sistema konačno agresivnije poboljšava svoje tržišno učešće.

Prema analizi, koju je sproveo NetMarketShare za mesec mart, Windows 10 je svoje tržišno učešće povećao na 43,62% (sa 40,30% iz februara). To znači da je za samo mesec dana Windows 10 poboljšao tržišno učešće za 3,32 procenta. Istovremeno, Windows 7 je zabilježio pad sa 38,41% na 36,52 procenta tokom februara. Razlika između Windowsa 10 i Windowsa 7 je sada preko sedam procenata u korist najnovijeg Micosoftovog operativnog sistema.

Nova statistika je svakako dobra vijest za Microsoft, posebno ukoliko se zna da kompanija ima problema da ubedi korisnike da odustanu od Windowsa 7 i pređu na Windows 10. Srećom po Microsoft, ovoj tranziciji će dosta pomoći ubrzano približavanje prestanka podrške za Windows 7, koje je najavljeno za januar 2020. godine.

U međuvremenu, kompanija vrši posljednje pripreme pred objavu novog Windows 10 ažuriranja (verzija 1903, vjerovatno sa nazivom April 2019 Update), koja bi dodatno mogla da pojača prihvaćenost operativnog sistema širom svijeta.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije