Internet

YouTube Music za Android dobio redizajnirani meni

YouTube Music za Android dobio redizajnirani meni
Foto: Twitter / Printscreen | YouTube Music za Android dobio redizajnirani meni

​Google je izbacio redizajnirani Cast meni koji prikazuje opcije za transfer i kontrolu muzike preko povezanih uređaja u najnovijoj zvaničnoj verziji YouTube Music aplikacije za Android (verzija 6.49.53).

Do sada, kada biste pritisnuli "Cast" taster na "Now Playing" ekranu, YouTube Music aplikacija bi pokrenula meni u centru ekrana koji bi prikazao sve uređaje na koje možete da emitujete muzički sadržaj. Kada izaberete uređaj, meni se koristi za prikazivanje omota albuma pjesme u punoj veličini, zatim naziv pjesme kao i detalje o albumu ispod toga. Takođe vam je nudio tastere za reprodukciju i pauziranje, kao i "Stop Casting".

Sada kada pritisnete pomenuti taster, aplikacija prikazuje meni koji iskače sa dna ekrana i koji vam pokazuje sve uređaje na koje možete da emitujete muziku. Ovaj meni je širi i ima zaobljene ivice umjesto oštrih ivica starog menija. Kada izaberete uređaj na koji ćete prebaciti sadržaj, meni prikazuje naslovnu fotografiju pjesme u maloj veličini praćenu nazivom pjesme i detaljima albuma. Ispod toga prikazuje klizač za jačinu zvuka i druge uređaje na koje možete prebaciti sadržaj kao što to možete videti na "screenshot" ekranima prikazanim ispod.

Iako redizajnirani meni bolje koristi raspoloživi prostor ekrana i stoga izgleda sofisticiranije, nedostaju mu tasteri za reprodukciju i pauziranje sadržaja ili zaustavljanje njegovog emitovanja.

Dakle, ako želite da pustite ili pauzirate pjesmu, morate da se vratite na "Now Playing" ekran, a da biste prestali da emitujete sadržaj na druge uređaje, morate da izaberete opciju "This phone", koja zaustavlja transfer muzike na druge uređaje i umjesto toga počinje da reprodukuje sadržaj samo na vašem telefonu/tabletu. Zatim možete da odete na ekran "Now Playing" i pauzirate pjesmu ako je to ono što želite.

Da bi dobili novi meni, morate da natjerate aplikaciju da ga prikaže. Da biste to učinili, prinudno zaustavite aplikaciju, a zatim je ponovo otvorite. Sada bi trebalo da budete u mogućnosti da vidite novi "Cast" meni, navodi "Sammobile", a prenosi "BenchMark".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije