Internet

YouTube TV dobija reklame od 30 sekundi koje nije moguće preskočiti

YouTube TV dobija reklame od 30 sekundi koje nije moguće preskočiti
Foto: Pixnio | YouTube TV dobija reklame od 30 sekundi koje nije moguće preskočiti

Ako YouTube video snimke gledate prvenstveno na TV-u, uskoro ćete možda naići na oglase od 30 sekundi koje nećete moći da preskočite, baš kao i reklame na tradicionalnim TV kanalima. Video platforma je objavila da donosi 30-sekundne oglase koji se ne mogu preskočiti.

YouTube kaže da 70 odsto Select impresija dolazi na televizore, tako da će novi format dati oglašivačima priliku da prikažu više svojih usluga ili proizvoda na način koji omogućava "bogatije prezentovanje".

Ako već redovno vidite dva oglasa od 15 sekundi uzastopno, onda novi format ne bi napravio toliku razliku za vas, osim ako se ne pojavljuju češće, naravno. Format je sada dostupan u SAD-u i Kanadi i proširiće se širom svijeta kasnije ove godine.

Pored uvođenja dužih reklama bez preskakanja, YouTube takođe donosi "iskustva pauze" na povezane televizore kao eksperiment.

Pauziranje doživljaja su oglasi koji se prikazuju kada pritisnete pauzu na onome što gledate, slično promocijama koje je Hulu pokrenuo 2019. Od njih se očekuje da budu veoma vizuelni, pa čak i interaktivni, i mogu da sadrže QR kodove koje možete skenirati, prenosi "PC press".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije