Internet

YouTube počinje sa monetizacijom snimaka dojenja

YouTube počinje sa monetizacijom snimaka dojenja
Foto: Twitter / Printscreen | YouTube počinje sa monetizacijom snimaka dojenja

YouTube video snimci koji sadrže sadržaj o dojenju sada mogu da zarade novac na platformi, sve dok ispunjavaju određeni skup kriterijuma.

Veb lokacija je ažurirala svoju politiku kako bi omogućila monetizaciju video zapisa o dojenju koji prikazuju areolu majke, kao i onih u kojima osoba na snimku demonstrira kako se koristi pumpa za grudi sa vidljivim bradavicama.

Ti video snimci, međutim, moraju uključivati kontekstualnu referencu na dojenje i moraju uključivati dijete u sceni. U suprotnom, i dalje neće moći da zarađuju od reklama. Video snimci dojenja sa otkrivenim bradavicama ranije nisu mogli da zarađuju na YouTubeu. Portparol je rekao za "TechCrunch" da je YouTube ponovo razmislio nakon što je dobio povratne informacije o tome koliko su oni korisni za one koji prolaze kroz tu određenu fazu roditeljstva.

Pored toga, YouTube je takođe promijenio svoje smjernice kada je u pitanju ono što naziva "neseksualno grafički ples".

Kreatori sada mogu da zarađuju novac na video snimcima sa plesnim pokretima kao što su tverking i grinding, osim ako su ti video snimci napravljeni da se namjerno fokusiraju na "ekstremno minimalnu odjeću" plesača ili na njihove grudi, zadnjicu i genitalije. Oni takođe neće zarađivati ako koriste pokrete koji oponašaju seksualne radnje, kao što je hvatanje genitalija partnera tokom plesa.

Međutim, u redu je prikazivanje "kratke minimalne odeće", kao i "prolazna milovanja seksualnih dijelova tijela" i izvođenje pokreta koji oponašaju ili simuliraju seksualne činove u profesionalnom okruženju, kao što je plesni studio.

"TechCrunch" kaže da veb lokacija sada pregleda postojeći sadržaj koji bi mogao da ispunjava uslove za monetizaciju prema novim pravilima i da će uključiti svoje oglase ako su se zaista pridržavali njegovih smjernica za sadržaj pogodan za oglašivače, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije