Internet

YouTube usporava video snimke za Firefox korisnike

YouTube usporava video snimke za Firefox korisnike
Foto: Pixabay | YouTube usporava video snimke za Firefox korisnike

Prema najnovijim izvještajima, korisnici koji pristupaju YouTube-u preko pregledača koji nisu Chrome, kao što su Mozilla Firefox i Microsoft Edge, imaju problem sa kašnjenjem od pet sekundi prilikom učitavanja videa.

Interesantno je da se kašnjenje ne pojavljuje kod svih korisnika, što ukazuje na mogućnost da je problem povezan i sa određenim korisničkim nalogom. Ipak, mnogi korisnici su primjetili da se ovo kašnjenje eliminiše kada počnu da koriste Chrome.

Međutim, YouTube je izdao saopštenje danas, objašnjavajući da je problem zapravo povezan sa ad blokerima, a ne sa pregledačima.

U saopštenju, YouTube navodi: "Kako bismo podržali raznolik ekosistem kreatora širom sveta i omogućili milijardama ljudi da pristupe njihovom omiljenom sadržaju na YouTube-u, pokrenuli smo napore da podstaknemo gledaoce koji koriste ad blokere da dozvole reklame na YouTube-u ili isprobaju YouTube Premium za iskustvo bez reklama. Korisnici koji imaju instalirane ad blokere mogu doživeti suboptimalno gledanje, bez obzira na pregledač koji koriste."

Ova situacija izaziva brojna pitanja o praksama YouTube-a u pogledu korisničkog iskustva i transparentnosti. Dok YouTube ističe pitanje ad blokera kao osnovni uzrok, činjenica da problem nestaje kada korisnici pređu na Chrome navodi na razmišljanje o mogućim taktikama koje platforma može koristiti da favorizuje svoj matični pregledač, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije