Internet

Zakerberg danas pred EP: Nismo učinili dovoljno

Zakerberg danas pred EP: Nismo učinili dovoljno
Foto: Ilustracija | Zakerberg danas pred EP: Nismo učinili dovoljno

Nakon što je u aprilu svjedočio pred američkim političarima, Marka Zakerberga danas će "rešetati" i evropski čelnici, ali ovo ispitivanje bi moglo da bude puno ozbiljnije zbog veće važnosti privatnosti podataka u Evropi i stupanja na snagu Uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

U izjavi koju je objavio "NBC", stoji kako će Zakerberg reći da je postalo očigledno u posljednjih nekoliko godina da nisu učinili dovoljno da spriječe da se njihovi alati koriste da bi nekome naštetili. 

"Tu se radilo o lažnim vijestima, stranom uplitanju u izbore ili programerima koji zloupotrebljavaju privatne podatke, nismo dovoljno široko sagledali našu odgovornost", navodno stoji u njegovoj izjavi.

On dodaje da je to bilo pogrešno i izvinio se.

Zakerberg bi trebalo da svjedoči od 18.15 sati do 19.30, a samo ispitivanje bi moglo da bude ozbiljnije jer su neki članovi Evropskog parlamenta puno veći stručnjaci u području zaštite podataka od američkih političara, prenosi "CNN". Zašto je to tako pročitajte na OVOM LINKU.

Privatni podaci 87 miliona korisnika nepropisno su završili u rukama "Cambridge Analytice", kompanije povezane s kampanjom Donalda Trampa na izborima u SAD-u, ali iz kompanije su tvrdili da nisu te podatke koristili u izborima. Početkom mjeseca su objavili da odlaze u stečaj.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije