Internet

Zbog hakerskih napada hitno ažuriran popularni WordPress dodatak

Zbog hakerskih napada hitno ažuriran popularni WordPress dodatak
Foto: 27707/Pixabay | Zbog hakerskih napada hitno ažuriran popularni WordPress dodatak

​Kritična ranjivost u WordPress dodatku, koji se koristi na više od milion veb sajtova je zakrpljena, nakon što su se pojavili dokazi da je hakeri iskorišćavaju u napadima.

WordPress je objavio automatsko ažuriranje popularnog dodatka Ninja Forms nakon što su istraživači bezbjednosti iz WordFence upozorili da bi ranjivost "mogla dozvoliti napadačima da izvrše proizvoljan kod ili izbrišu proizvoljne fajlove na sajtovima".

Ukratko, napadač bez autentifikacije mogao bi da iskoristi bezbjednosni propust u Ninja Forms WordPress pluginu za pokretanje koda po sopstvenom izboru i da dobije potpunu kontrolu nad ranjivim veb sajtom.

Zato je WordPress pokrenuo prinudno ažuriranje WordPress veb sajtova na kojima se koriste ranjive verzije dodatka. To prinudno ažuriranje dodatka iznenadilo je neke vlasnike veb sajtova, jer se dogodilo bez prethodnog obavještenja.

Prema WordFence-u, greška je u potpunosti zakrpljena u verzijama 3.0.34.2, 3.1.10, 3.2.28, 3.3.21.4, 3.4.34.2, 3.5.8.4 i 3.6.11, prenosi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije