Istorija

Hive je alternativa za Twitter i već ima milion korisnika

Hive je alternativa za Twitter i već ima milion korisnika
Foto: Hive | Hive je alternativa za Twitter i već ima milion korisnika

Od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo Twitter, mnogi korisnici ove mreže počeli su da se sele na druge slične platforme, kao što je Mastodon. Druga Twitter alternativa, pod nazivom Hive, takođe bilježi brz rast registrovanja, i sada bilježi milion korisnika.

Prema izvještajima Hive je počeo da postaje popularan čak i prije nego što je Mask preuzeo Twitter. Tokom vikenda, aplikacija je zabilježila još jedan porast broja korisnika. Trenutno je jedna od najpopularnijih aplikacija u App Storeu i Google Playu, prema analizama kompanije Sensor Tower.

Hive je osnovan 2019. od strane "Raluca", a predstavlja aplikaciju koja kombinuje koncepte raznih društvenih mreža, kao što su Instagram ili Twiter.

Aplikacija sadrži Home feed i zajednice zasnovane na temama kao što su automobili, muzika, moda, putovanja, tehnologija, mimovi, kućni ljubimci, zanati i knjige, između mnogih drugih. Možete da lajkujete, komentarišete i ponovo postavljate sadržaj, kao i da koristite hashtagove.

Hive koristi isti sistem, zasnovan na pratiocima, kakav ima i Twitter. Možete odabrati svoje zamjenice, prikazati svoj astrološki znak, pa čak i dodati omiljene pjesme na svoj profil.

Za razliku od većine društvenih mreža, Hive koristi hronološki feed umjesto algoritama za personalizovanje prikaza sadržaja. Takođe ne ostvaruje zaradu pomoću oglasa.

Umjesto toga, Hive vam omogućava da otključate dodatne slotove za omiljene pjesme. Prema App Store listingu, drugi slot će vas koštati 0,99 dolara, dok će vas treći i četvrti slot koštati 1,99 dolara.

U ovom trenutku, Hive nema desktop klijent i može mu se pristupiti samo na iOS i Android uređajima.

Ako želite da se pridružite Hive-u, možete preuzeti njihove aplikacije sa Apple App Store i Google Play Store prodavnica.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije