Naoružanje

AI skener oružja Evolv povlači tvrdnje o testiranju u Velikoj Britaniji

AI skener oružja Evolv povlači tvrdnje o testiranju u Velikoj Britaniji
Foto: ThisIsEngineering/Pexels | AI skener oružja Evolv povlači tvrdnje o testiranju u Velikoj Britaniji

Kompanija za AI skeniranje oružja odustala je od tvrdnji da je njena tehnologija testirana od strane britanske vlade.

Evolv Techology pravi "inteligentne" skenere dizajnirane da zamijene detektore metala kako bi identifikovali ljude sa skrivenim oružjem, noževima i bombama. Ali kompanija se našla pod sve većim kritikama zbog precjenjivanja onoga što tehnologija može da pruži.

Komisija za hartije od vrijednosti je pokrenula istragu o kompaniji prošlog mjeseca. A u oktobru je kompaniaj otkrila da Federalna trgovinska komisija ispituje njene marketinške prakse.

Evovl je saopštio da je njen skener za oružje sa vještačkom inteligencijom testirala Nacionalna zaštitna bezbjednosna agencija vlade Velike Britanije. A tokom februara objavila je saopštenje za javnost kojom tvrdi da su testiranja pokazala da je sistem veoma efikasan za otkrivanje vatrenog oružja, prenosi PCPress.

Problem nastaje zbog uspješno unesenog noža, kojim je dječak napao drugog dječaka tokom časa. Iako su postavljeni skeneri ove kompanije, nož je uspješno "prošvercovan". Evolv sada povlači svoje tvrdnje da je bio testiran od strane adekvatnih trećih lica, a najvjerovatnije ulazi u brojne sudske procese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije