Naoružanje

Da li Ilon Mask pravi tenk?

Da li Ilon Mask pravi tenk?
Foto: Printscreen/Twitter | Da li Ilon Mask pravi tenk?
N.N.

Fotografije ogromnog gusjeničara na kamionu, koji nosi logo kompanije SpaceX poznatog biznismena i inovatora Ilona Maska, izazvale su u posljednja dva dana rekacije brojnih ljubitelja tehnlogije na Twitteru.

Odmah su krenule brojne spekulacije i šale, od kojih je jedna od najčešćih bila da je u pitanju nova verzija ili novi dodatak za dugo isčekivani Tesla Cybertruck pikap kamionet. Neki su se zapitali i da li Masku, u nizu vozila, raketa i gedžeta koje je do sada prikazivao i koje proizvodi, sada na red došao - tenk.

Neko od hi-tech tviteraša na kraju je objavio da mašina koja po izgledu zaista podsjeća na par ogromnih tenkovskih gusjenica, iz Njemačke, gdje je snimljena na auto-putu, najvjerovatnije putuje u neku od velikih luka, u Hamburg ili Roterdam u Holandiji.

Na pitanje tviteraša prvi ozbiljan odgovor dao je Kris Bergin, urednik sajta NASASpaceFlight, koji je napisao da je SpaceX najvjerovatnije kupio masivnu kransku konstrukciju na gusjenicama, takozvani "puzeći kran", koji se koristi za prijenos i manupulisanje raketama.

Snimljen je u Njemačkoj na putu za SAD.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije