Naoružanje

Jedinice Vojske Srbije na vježbi u Njemačkoj

Jedinice Vojske Srbije na vježbi u Njemačkoj
Foto: Vojska Srbije | Jedinice Vojske Srbije na vježbi u Njemačkoj

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije učestvuju na međunarodnoj vežbi "Združeni odgovor 16" (Combined Resolve 16), koja se od 6. do 20. decembra održava u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" u Njemačkoj.

Vježbu zajednički organizuju Evropska i Afrička komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a osim pješadijskog voda i voda vojne policije iz sastava VS, na njoj učestvuju i pripadnici oružanih snaga deset drugih zemalja, ukupno oko 4.600 vojnika i starešina.

Cilj vježbe je razvoj interoperabilnosti i međusobnog razumijevanja kopnenih vojski partnerskih zemalja u toku izvođenja operacija podrške miru, a tokom višenedjeljnog boravka na poligonu u Njemačkoj uvježbavaju se taktike, tehnike i procedure koje se primjenjuju prilikom napadnih i odbrambenih operacija na taktičkom nivou i borbe u urbanoj sredini u dnevnim i noćnim uslovima.

Vojska Srbije učestvuje na vežbi pod nazivom "Združeni odgovor" u Njemačkoj od 2012. godine angažovanjem jedinica ranga voda ili čete iz sastava Kopnene vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije